Lähes puolentoista miljardin asukkaan Kiina on kokenut viimeisten reilun sadan vuoden aikana valtavia mullistuksia. Keisarivallan päättymistä seurasivat sodat, jonka jälkeen oli vuorossa kommunismin vuosikymmenet ja lopulta taloudellinen nousu markkinatalouden kasvun myötä.
Kiinan kapitalismi on tuonut vaurautta osalle kansasta ja vaikka hyvinvointi on jakautunut epätasaisesti, kipuaa entistä useampi keskiluokkaan. Näin tapahtui meilläkin sotien jälkeen etenkin, kun suuret ikäluokat muuttivat työn perässä kaupunkeihin.
Nyky-Kiinassa näkyvät hienosti maan ikivanhat perinteet, mutta samalla länsimaiset vaikutteet ovat muovanneet maata viimeisten vuosikymmenien aikana.
Kiina on lyhyessä ajassa noussut maailman matkailijavirtojen
kärkikastiin. Suomellakin on hyvät mahdollisuudet saada osansa
kiinalaisten matkustusboomista.
Kiinalaiset pystyvät yksinään pyörittämään useita ja uusia matkailukohteita, kun vain oivallamme erilaisuuden mahdollisuudeksi. La Différance on toimiva ajatusmalli.
Matkailun edistämiskeskus on koonnut yhteen muutamia olennaisimpia huomioita kiinalaismatkailijoiden tarpeista ja toiveista.
Kaukaisista kulttuureista tulevien matkailijoiden tavat ja odotukset poikkeavat joskus suurestikin siitä, mihin olemme lähempää saapuvien matkailijoiden kohdalla tottuneet.
Onnistuneiden elämysten aikaansaamiseksi on tärkeää, että kaikki kiinalaisia matkailijoita palvelevat yritykset kiinnittäisivät huomiota ainakin yleisimpiin kiinalaismatkailun erityispiirteisiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti