Julkaisin alkukantaista html-pohjaista Wiirilä Werkossa Wiikottain “blogia” vuodesta 1997 pitkälle 2000-luvun puolelle, kunnes poistin sen verkosta, kun ei ollut aikaa sisällön päivittämiseen. Ideat ja aiheetkin olivat kuluneet loppuun. Joskus julkaisen historiallisen aineiston uudelleen.
Valmistelen parhaillaan osallistumistani Tallinnan BlogFest-tapaamisen Olümpia-hotellissa 25. toukokuuta 2010. Mitä olen oppinut blogaamisesta, verkkojulkaisemisesta ja sosiaalisesta mediasta viimeisen viidentoista vuoden aikana? Puhun siellä sosiaalisen median mahdollisuuksista Suomen ja Eestin välisessä yhteistyössä. Minulta kysyttiin, miten vuorovaikutteista mediaa voi hyödyntää työkaluna kansainvälisessä kaupassa?
- Blogit, Twitter, Facebook, LinkedIn, Buzz, Jaiku, Wiki, Ning
- Muotiblogit ovat oiva esimerkki: paljon lukijoita ja aktiivista kommentointia
- Itsenä brändääminen, uskottavuuden rakentaminen, lukijapiirin kerääminen
Alussa kirjoitin vain “little”-juttuja itselleni. Televisio-ohjelman “"Wirby the Global Village” jälkeen sain lisää lukijoita ja lisäsin kirjoittelua. Varsinaisen blogaamisen aloitin vuonna 2004. Kuusi vuotta myöhemmin tunnustan, että ensin on kirjoitettava paljon roskaa, jotta ylipäätään oppii kirjoittamaan. Tulevaisuudessa haluaisin kirjoitta vähemmän, mutta paremmin.
- Yritän olla huolellisempi
- Panostan kielihuoltoon
- Yritän taustoittaa tarkemmin
- Blogini eivät ole journalismia
- Blogini tukevat ammattikirjoittamista
- Nämä ovat edelleen henkilökohtaisia muistivihkoja
- En kirjoita lukijoita varten, koska en tiedä keitä he ovat
- Kirjoitan omia ideoita ja ajatuksia auki: blogini ovat oppimisen apuvälineitä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti