perjantaina, maaliskuuta 28, 2008

Avoin Innovointijärjestelmä ja verkottunut projektinhallinta

Leena Vainio Autenttista oppimista tukevan verkko-opetuksen kehittämistä tuetaan hyvien käytäntöjen benchmarkkauksen keinoin

Posted by Leena Vainio on March 27, 2008 at 10:00pm

Hei, Aloitamme yhteisen oppimisprosessin perjantaina 28.3. Tavoitteena on että Connect Pro istuntojen välillä työskentelemme tällä foorumilla ja mahdollisimman aktiivisesti rakennamme tietoa yhdessä. Samalla itse opiskelemme autenttista työskentelyä, jossa jaamme asiantuntemusta.

Uudet työvälineet ja menetelmät vaativat uudenlaista työotetta. Sosiaalisen median ideana on oman tietämyksen jakaminen ja samalla toisilta oppiminen. Itselleni tämä työskentelymuoto on ainakin ihan uudenlainen kokemus ja vaatii uudenlaista työotetta. Tänne on tultava ja täällä on tehtävä asioita - muuten yhteisöön ei pääse kuulemaan.

Tämä sopii erinomaisesti tähän alkuun. Tuota teemaa käsittelemme yhdessä Ninigssä.

Olen aika ajoin kirjoitellut avoimesta innovaatiojärjestelmästä, sähköisestä ja verkottuneesta projektinhallinnasta. Miten se soveltuisi organisaationne hajautetun toiminaan johtamiseen?

 1. projektien valmistelut
 2. yhteistyö asiakkaiden kanssa
 3. asennukset työmaalla
 4. laitetietoimitukset eri pisteistä
 5. työmaapöytäkirjat
 6. sopimukset
 7. käytännön ohjeet
 8. piirustukset
 9. FTP-siirrot
Käytän yhtenä mittarina sitä, miten paljon projektien vetäjät joutuvat ajamaan autolla, siirtämään tietoja, ohjeita ja manuaaleja manuaalisesti työmaille.

Photobucket

LIIAN PALJON MAANTIELLÄ

Jos johtaja joutuu matkustamaan autolla 50 000 - 60 000 kilometriä vuodessa, soivat hälytyskellot päässäni: ajattelen riskienhallintaa, mietin työssä jaksamista, liikkumisella on rajansa, kukaan ei voi olla monessa paikassa samanaikaisesti.
 1. Enemmän aikaa suunnittelulle
 2. Enemmän aikaa itselle ja perheelle
 3. Lonkalta johtamisen sijasta strategisempaan ohjaamiseen
 4. Tiivis ja jatkuva yhteistyö organisaation kaikilla tasoilla
Sähköinen projektinhallinta antaa mahdollisuuden operaatioiden etäohjaukseen. Perinteinen "face to face" tapaaminen vähenee alussa vähemmän ja muutamassa vuodessa merkittävästi.

VIRTUAALINEN ORGANISAATIO

Organisaation virtualisoiminen ei tapahdu silmänräpäyksessä. Yrityskulttuurin muuttaminen tarkoittaa aina ajattelun, toiminnan ja viestintätapojen asteittaista muutosta. On oltava silmää sille, miten organisaation jäsenet oppivat.

Muutos tarkoittaa myös pois-oppimista vanhoista kaavoista. Muutenhan työ ei helpotu; päinvastoin kaksinkertaistuu.
 1. sähköisen yhteistyön piiriin voi tuoda myös alihankkijoita ja kumppaneita
 2. projektin dokumentointi kehittyy (sähköisessä muodossa)
 3. ajankäytön hallinta paranee
 4. tehtävälistat kaikkien tiedossa
 5. viivästymiä voidaan seurata
 6. käytön oppii hetkessä
Teknisiä vaihtoehtoja on tarjolla pilvin pimein. Puhutaan sosiaalisesta mediasta, yhteisöverkostoista, CRM:stä, sähköisestä projektinhallinnasta, blogeista, wikeistä, podcasteista, webcasteista, MySpaace'sta ja Facebookista.

Eikä siinä vielä kaikki. Monille organisaatioille nämä ns. Web 2.0 työkalut ovat tuntemattomia. Matka yhdenkin käyttöön ottamiseen ja soveltamiseen voi tuntu etäiseltä.

AJATTELIN TEITÄ

Tarvittavat työkalut eivät ole kalliita. Kentällä toimivan keikkaporukan perussetti maksaa tonnin ja jos toiminta rajataan webbipohjaiseksi, kallista Office-pakettia ei alussa tarvita lainkaan.
 • Mitä kaikkea avoimeen yhteistyöhön orientoituva yritys voi tehdä Ningillä!
Suomessa toimiville työryhmille suosittelemme mobiililaajakaistaa, jonka käyttökustannukset ovat edulliset ja kentällä toimivat tiimit voivat pystyttää "toimistonsa" muutamassa hetkessä.

PhotobucketSalasanasuojattu Basecamp

Projektin seuraamisen ja dokumentoinnin apuvälineeksi otetaan käyttöön Basecamp, joka on salasanasuojattu projektinhallintatyökalu.
 • Alkuun pääsee hetkessä
 • Voimme johtaa kymmeniä, jopa sataa erillistä projektia (jokainen hanke erillään)
 • Kenttätyökalut alle tonnilla
 • KK-Net tukee oppimista etäohjauksella ja valmennuksella
 • Tuotamme projektien hallintaan liittyvää markkina- ja sovellustietoa
 • Aloituskokous 999 euroa plus, matkat ja ALV 22 %
Lähetä kommentti