maanantaina, lokakuuta 08, 2007

Pariisin siltojen alla

Tutkimme Irjan kanssa uusia tapoja rakentaa yhteyksiä ulkomailla asuviin suomalaisiin, joita lienee muutama miljoona, jos laskemme mukaan viime vuosisadan alussa Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan sekä Australiaan muuttaneet. Ruotsissahan Suomen sukuisia on paljon.

Itse ulkomailla asuneena tiedän, miten lämmittää, kun suomalaiset yritykset näkyvät tai menestyvät paikallisissa medioissa ja ympyröissä. Tässä myrskyläläisen Karoliinan kirjoitus Pariisista. Hän on siellä vaihto-oppilaana:

Pariisin siltojen alla: "Pariisin siltojen alla Pakko linkittää tänne yksi juttu... 07.10.2007 - 23:13 ...nimittäin täällähän on muotiviikot paraikaa käynnissä ja oman kotikuntani puukengät ovat päässeet catwalkille! Cool. :) Kävin muuten kampaajalla viime tiistaina.

Kirjoittaja
  • Nimi: Karoliina
  • Kuvaus: Vaihtovuosi 2007-2008 Ranskassa Kertomus siitä, kuinka koskaan ei ole liian myöhäistä olla valmistumatta
Olihan melkoinen seikkailu. Koitin maanantaina varata aikaa, mutta liikepä ei ottanutkaan ollenkaan varauksia, vaan putiikkiin voi vain kävellä sisään ja tilanteesta riippuen joutuu odottamaan tai sitten ei.

Noh, kyllähän se siinä ulkopuolella luki, mutta olin niin tohkeissani ja koitin lähinnä miettiä mikä on 'etuhiukset' ranskaksi, ettei se ylittänyt uutiskynnystä. Tiistaina siis kävelin uudestaan samaan paikkaan. Ensin pienen odottelun jälkeen päälleni lykättiin jonkin sortin valkoinen takki, joka hoiti samaa virkaa kuin se kaapu Suomessa.

Tuskaisan selittelyn ja mallikirjan selailun jälkeen päädyin melkein samanlaiseen malliin, kuin päässä oli ollut aikaisemminkin. Vähän lyhyempi ja vähän erilainen tästä nyt kuitenkin tuli. Oli varmasti nopein leikkaus missä olen eläissäni ollut, kesti ehkä 20 minuuttia pesuineen ja kampauksineen. Hintaa 30 euroa.

Onneksi kampaaja kuitenkin oli mukava ja ymmärsi, ettei tämä kampausalan sanasto nyt ihan hanskassa ole ja ehdotteli oikeita ranskannuksia sönkkäyksilleni."
Lähetä kommentti