tiistaina, elokuuta 26, 2008

Incap kuristaa Suomen toimintojaan | Kauppalehti.fi

Incapilla on toimintaa Sotkamossa. Näyttää siltä, että väkeä vähennetään matkailipitäjästä, kun töitä siirretään Viroon ja Intiaan. 80 hyvää työpaikkaa on melkoinen menetys kainuulaiselle, muuten hyvin menestyvälle, pitäjälle. Onneksi on Talvivaaran nikkelikaivos. Siihen on nyt syytä uskoa, vaikka Incapin toiminta turmelee matkailun kannalta tärkeää luontoa vähemmin kuin metsäteollisuus ja kaivannaisteollisuus.

Incap kuristaa Suomen toimintojaan | Kauppalehti.fi: "Elektroniikan sopimusvalmistaja Incap uudistaa strategiansa ja muuttaa toimintansa kokonaisvaltaisempien ratkaisujen suuntaan.

Tappiolla pyörinyt yhtiö pyrkii myös kohentamaan kannattavuuttaan lisäämällä Intian- ja Viron-tehtaidensa roolia.

Yhtiö ilmoitti aloittavansa Suomessa koko tietoliikennetuotteita valmistavan Vuokatin tehtaan henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Mahdolliset toimenpiteet koskevat enintään noin 80 henkilöä, kun tehtaalla on tällä hetkellä 174 työntekijää.

Incapin taloudellinen tilanne on ollut viime vuosina ankea.

Yhtiön koko viime vuoden tulos painui raskaasti tappiolle eikä tahti ole parantunut tänä vuonna. Tammi-kesäkuulta tappiota ennen veroja kertyi 1,3 miljoonaa euroa ja toiselta neljännekseltä sitä löytyi 0,6 miljoonaa."
Lähetä kommentti