maanantaina, joulukuuta 13, 2004

Frohe Weinacht

Kölnissä joulumarkkinoista suurin on Kölning katedraalin (Dome) edustalla. Sijaintinsa takia tämä joulutori kerää eniten turisteja. Tällä torilla viihtyvät myös paikalliset asukkaat hyvän ohjelmatarjonnan ja karnevaalitunnelman takia.
Katedraalin torilla on valtava tungos. Vieraat juovat Glühweinia ja/tai paikallista Kölsch olutta. Kölschiä tarjoillaan pienistä 0,2 - 0,3 litran tuopeista. Tungoksesta ja sen humalluttavasta vaikutuksesta huolimatta torilla on välitön ja viehkeä tunnelma. Hyvää ruokaakin saa torin viereisestä Brauhaus Früh am Dom'ista, osoitteessa Am Hof 12-14. Brauhaus Peters löytyy vanhasta kaupungista Mühlengasse 1:stä.
Domin tori on hyvä piipahduspaikka jouluostokisa ajatellen. Siellä on hyvät valikoimat käsitöitä, kynttilöitä, leivonnaisia ja paikallisten tuottajien jouluherkkuja. Vanhankaupungin tori on Domia pienempi ja tunnelmallisempi. Sieltä löytyy myös kaupungin huvielämän keskus panimoravintoloineen, pubeineen ja ruokaravintoloineen.
Rudolfplatzin pienellä torilla myydään vähemmän rihkamaa ja se on myös tunnelmaltaan rauhallisempi. Kojujen ja kioskien tavaratarjonta on suppeampaa, mutta ostettavaa kuitenkin löytyy täältäkin. Laatu korvaa määrän ja torin laidalta löytyy tunnelmallisia kahviloita.
Keskiaikaiselle joulutorille menevä joutuu maksamaan muutaman euron pääsymaksun. Tori on pieni, mutta jos käsityöt ja keskiaikaiset herkut kiinnostavat, pääsymaksun kannattaa maksaa. Torin laidalla on myös suklaamuseo, johon pääsee samalla hinnalla.
MS Wappen von Mainz -laiva löytyy Reiniä reunustavan kävelykadun varrelta. Myyntikojuja löytyy laivan kolmelta kannelta. Täältä katsoen on myös hienot maisemat Domin ja vanhan kaupungin suuntaan.
Parasta Kölnin joulutoreilla on vapautunut tunnelma. Köln tunnetaan karnevaalikaupunkina ja tämä perinne pääsee näkyvästi valloilleen kaupungin lukuisilla joulutoreilla. Rihkaman, krääsän ja naposteltavan lisäksi toreilta löytyy paljon taidokkaita joulukoristeita, käsitöitä ja muuta ostettavaa.
Lähetä kommentti