keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2016

Kiinalaiset matkustavat

Lähes puolentoista miljardin asukkaan Kiina on kokenut viimeisten reilun sadan vuoden aikana valtavia mullistuksia. Keisarivallan päättymistä seurasivat sodat, jonka jälkeen oli vuorossa kommunismin vuosikymmenet ja lopulta taloudellinen nousu markkinatalouden kasvun myötä.


Kiinan kapitalismi on tuonut vaurautta osalle kansasta ja vaikka hyvinvointi on jakautunut epätasaisesti, kipuaa entistä useampi keskiluokkaan. Näin tapahtui meilläkin sotien jälkeen etenkin, kun suuret ikäluokat muuttivat työn perässä kaupunkeihin.

Nyky-Kiinassa näkyvät hienosti maan ikivanhat perinteet, mutta samalla länsimaiset vaikutteet ovat muovanneet maata viimeisten vuosikymmenien aikana.

Kiina  on  lyhyessä  ajassa  noussut  maailman  matkailijavirtojen  kärkikastiin.  Suomellakin  on  hyvät  mahdollisuudet  saada  osansa  kiinalaisten  matkustusboomista. 

Kiinalaiset pystyvät yksinään pyörittämään useita ja uusia matkailukohteita, kun vain oivallamme erilaisuuden mahdollisuudeksi. La Différance on toimiva ajatusmalli.

Matkailun  edistämiskeskus  on  koonnut yhteen muutamia olennaisimpia huomioita kiinalaismatkailijoiden tarpeista ja toiveista. 

Kaukaisista  kulttuureista  tulevien  matkailijoiden  tavat  ja  odotukset  poikkeavat  joskus  suurestikin  siitä,  mihin  olemme  lähempää  saapuvien  matkailijoiden  kohdalla  tottuneet. 

Onnistuneiden  elämysten  aikaansaamiseksi  on  tärkeää,  että  kaikki  kiinalaisia  matkailijoita  palvelevat  yritykset kiinnittäisivät huomiota ainakin yleisimpiin kiinalaismatkailun erityispiirteisiin.

Ei kommentteja: