perjantaina, maaliskuuta 08, 2013

Vihaiset linnut Vuokatissa

Paikalliset intiaanit eivät välttämättä tunne kotikuntansa vetonauloja. Angry Birds Activity Park on edelleen minulle tuntematon suuruus, vaikka 15.12.2012 avattu kohde on vain muutaman kilometrin päässä meistä. AB mainostaa itseään näkyvästi maailman suurimpana sisätilaleikkipuistona.

Angry Birds -tuotemerkki on syöpynyt mieleeni ja lupaan poiketa paikan päällä lähiaikoina. Teen nyt oitis verkkovierailun oppiakseni jotain Sotkamon leikkimielisestä ihmeestä?

Tällä viikolla [4.3.2013] elinkeinoministeri Jan Vapaavuori vieraili Vuokatin puistossa ja käynnistä on muistona lyhytvideo YouTubessa. Videosta päättelen, että leikkipaikka on lasten mieleen.

Ote lehdistötiedotteesta 14.12.2012

MAAILMAN SUURIN ANGRY BIRDS SISÄAKTIVITEETTIPUISTO VALMISTUI VUOKATTIIN

Unelmien leikki ja harrastekeskus avataan lauantaina 15.12.2012 kello 11 Angry Birds Activity Park Vuokatti toteuttaa monen lapsen toiveet unelmien leikki ja pelipaikasta. Tenavien kasvoilta paistaa vilpitön innostus ja ilo, kun eteen avautuu 8 700 neliömetriä täynnä liukumäkiä, tunneleita, freestyle rakenteita, kiipeilyseiniä sekä pelipaikkoja.

Maailman suurin Angry Birds -sisäaktiviteettipuisto rakennettiin Vuokattiin reilussa neljässä kuukaudessa. Entiseen elektroniikkatehtaaseen luotiin kolme toisistaan poikkeavaa kokonaisuutta, jotka motivoivat liikkumaan.

Lapset hullaantuvat Angry Birds -teemaisen seikkailupuiston kiipeilyseinistä, liukumäistä ja tunneleista, joissa toki aikuisetkin pystyvät helposti seikkailemaan. Samalla lipulla pääsee myös 1 000 neliömetrin freestyle alueelle ja peliareenoille.

- Tämä on monipuolisuudessaan ainutlaatuinen sisäaktiviteettipuisto, jossa tekemisen riemuun kuuluu olennaisesti uusimman teknologian hyödyntäminen, Angry Birds Activity Park Vuokatin toimitusjohtaja Taneli Sutinen kuvailee.

Ympärivuotinen aktiviteettipuisto tarjoaa laajalti tekemistä ja uudenlaisia elämyksiä ikään katsomatta. Angry Birds Activity Park Vuokatin avajaisia juhlittiin perjantaina 14.12. Ensimmäisen kerran puisto avataan yleisölle lauantaina 15.12.2012.

Alla olevan kännykuvan alkuperää en tunne. Ehkä tallensin sen vihjeeksi itselleni, heikoksi signaaliksi, muistutukseksi vierailla paikan päällä.

20130107_231014

KUVA: Helge V. Keitel, Sotkamo (2013)

Lähetä kommentti