perjantaina, toukokuuta 14, 2010

Wiiriläläiset - Tervetuloa Eestiin!

Elämme outoja aikoja. Sosiaalinen media tukee kansallisvaltioiden välistä avointa yhteistyötä, mutta emme vielä osaa käyttää digitaalisia työkaluja. Suurin osan elävät edelleen sähköposti-ajassa ja toinen puoli kompuroi Facebookiin.

Wiirilä Werkossa Wiikottain oli blogi, vaikka emme vielä silloin ymmärtäneet sitä. Tänään sillä on historiallista paikallisarvoa. Mutta sosiaalisen median teknologiset alkujuuret löytyvät neljänkymmenen vuoden takaa – 1970-luvulta. Arpanet, Plato, Lotus Notes, keskustelukanavat jne. keksittiin aikoja sitten.

Me olemme kylätasolla tutkineet pienen kylän rationaalista ja irrationaalista käyttäytymistä verkossa ja sen liepeillä tapahtuvissa sosiaalisissa interaktioissa. Yhteistyön sujuvuuteen digitaaliset välineet eivät tuo lopullista ratkaisua: kaikki riippuu ihmisistä.

Hyvän yhteistyön lähtökohtana on edelleen avoin ja rehellinen vuorovaikutus, aito ja konstailematon yhteistyöhalu. Emme me saa mitään uutta aikaiseksi toisiamme mollaamalla ja sotajaalalla olemalla. Nuo samat säännöt pätevät valtioiden välisessä yhteistyössä. Ollaan kavereita keskenään ja yritetään edes huolehtia omasta tontista ensin ja vasta sen jälkeen miettiä, mitä parannettavaa naapurin pihamaalla pitäisi tehdä.

Scobleizer — 13.05.2010 — Here Brian Dear, organizer of PLATO at 50 conference, looks back to the "birthplace of social media," the PLATO system, which had many of the things we have today on Facebook and Twitter albeit back in the 1970s, etc. Learn more here: http://platohistory.org/ Brian is on Twitter here: http://twitter.com/brianstorms

welcomestonia

Ei kommentteja: