lauantaina, huhtikuuta 03, 2010

Voiko Viirilästä kehittyä matkailukylä?

23012010Matkailu on kauan ollut tärkeä elinkeino Kainuussa. Viirilällä ei ole rinteitä, mutta Kukkupekkiä myöden pääsee kanootilla Riissalmelle ja Ruukin myllylle syömään. Kukkupekkiä pitkin pystyy ajamaan myös perämoottorilla.

Katinkulta on ollut pitkään Kainuun matkailun lippulaiva. Mitään vastaavaa ei voi Viirilään tai kylille kuvitella, mutta Ahvenkoskelle suunnitellaan venäläisten omistamaa Sport Hotel kompleksia. Vastaavasti Holiday Club Resorts investoi lyhyen ajan sisällä sata miljoonaa euroa Lappeenrantaan. Se ei kuulema tarkoita sitä, että yritys unohtaisi Katinkullan.

Päinvastoin: se rakentaa Katinkultaa useilla kymmenillä miljoonilla euroilla seuraavan viiden vuoden aikana. Ruotsinpyhtään investoinnit ovat vain murto-osa tästä. Näillä näkymin urheiluhotelliin sijoitetaan 25 miljoonaa euroa.

Sekin on paljon rahaa. Tämän suven aikana saamme tietää, miten työt Ahvenkoskella lähtevät käyntiin. Löytyykö rahaa riittävästi? Viirilään vieritettynä tavoitteen on pitäisi olla BB-tasoista mikroinvestointia. Saadaanko sellaisia aikaiseksi? Liian aikaista sanoa juuta tai jaata, mutta Venäjän talouden nousu mahdollistaisi matkailubisneksen laajentamisen Kymijoen rannoilla.

Mahdollisuuksia on, mutta riittääkö tahtoa, tietoa ja taitoa?

Ei kommentteja: