keskiviikkona, toukokuuta 28, 2008

Barcamp tavoitteellisesta verkkoläsnäolosta

Juttelin eilen Skypessä Tuijan kanssa tilaisuudesta. Syyskuu olisi ajankohtana sopiva. Tuija Aalto seuraa digimediaa työkseen ja huvikseen.

Tavoitteellinen verkkoläsnäolo - kiinnostaisiko seminaari aiheesta?

: "Bloggaaminen ja muu verkkoläsnäolo on yleensä tavalla tai toisella hyötyä tavoittelevaa. Voisi jopa kärjistää, että bloggaajat voi jakaa kahteen kategoriaan: niihin, jotka ovat tunnistaneet ja osaavat artikuloida motiivinsa ja niihin, jotka eivät osaa. "

Tuija pohtiaa aihetta blogissaan "Tuhat Sanaa".

"Pohdin 2006 syksyllä (Mistä aikaa bloggaamiselle), että tyypillinen ja yleinen tavoitteellisen bloggaamisen motiivi on verkostoituminen. Poliittinen bloggaus nostanee päätään kunnallisvaalien lähestyessä. Uran kehittäminen ja halu tulla potentiaalisten uusien työnantajien huomaamaksi motivoi joitakin, samoin myyminen, markkinointi, oppiminen ja opettaminen. Monille bloggaaminen on työskentelymuoto yhteistyöprojekteissa. Hankkivatpa jotkut blogiinsa sijoitettavilla mainoksilla sivutulojakin."

Petri Kolan esittely:

Tutkija Petri Kola TaiKista heitti tämän blogin kommentissa an idean markkinointiaiheisen epäkonfferenssin järjestämistä. Petri Kola osallistui ensimmäiseen Helsingissä pidettyyn BarCampiin ja piti formaatista. Samoin ruotsalainen Disruptive Media tuntui hänestä aiheiltaan osuvalta. Ideaa jatkokehiteltiin Jaikussa.

Tässä kommentoin (visualradio = Helge) podcastia Jaikussa:

@Tuija ja @pe3, hieno podcast-esitys, joka tiivistää tavoitteet mainiosti. Onko tuo teidän keskustelu Skypestä äänitetty? Mitä ohjelmaa käytät Tuija? BarCampin kieli ei tarvitse olla englantia. Maassa maan tavalla. Kieliversio ehkä jos haluaa ulkomaalaisia mukaan. Petri, otit onnistuneesti kantaa minun "bisnesintresseistä" ja ilmaisu "firmat ovat kusessa" sosiaalisen median soveltamisen suhteen on myös ihan naulan kantaan.

  • Substanssi muotoutuu tilaisuuden aikana
  • Läsnäolijat rakentavat sisällön
  • Tavoitteellinen verkkoläsnäolo
  • Verkko- ja firmaroolit sopivasti sekaisin
  • Avoin keskustelufoorumi
  • Yksilön kannalta
  • Toimintaa omilla kasvoilla
  • Viime kädessä läsnäolijat ovat ihmisiä
Kirjoitan aiheesta lisää Sotkamosta. Nyt autoa pakkaamaan ja matkaan.
Lähetä kommentti