keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2008

Tietoviikko: Nettijätit yhdessä Facebookin kaatoon

Tietoviikko: Nettijätit yhdessä Facebookin kaatoon: "OpenSocial on ohjelmointirajapinta, joka mahdollistaa verkostopalveluihin tehtyjen sovellusten yhdistelyn ja yhteistoiminnan. Sen kehittelyä jatketaan vielä ennen järjestön toiminnan aloittamista. Rajapinta on kehitetty vastaiskuksi Facebookin ylivallalle.

Helge: Facebook nousi nopeasti, mutta varhaiset kokeilijat liikkuvat kuin sopulit alustalta toiselle.

'Järjestön tarkoitus on pitää OpenSocial avoimena alustana, joka ei ole yhden yhtiön vallassa. Yhteinen tavoitteemme on, että OpenSocialin vahvuus - avoin yhteisö - on vankalla pohjalla.', sanoi Googlen tuotejohtaja Joe Kraus. Google, Yahoo ja MySpace eivät myöskään aio hankkia projektilleen patentteja.

Helge: Uutta ajattelua. Patentit ovat menneen ajan "knowledge managementtiä".

OpenSocial Foundationin on tarkoitus aloittaa toimintansa kolmen kuukauden sisällä. Uutispalvelu Cnetin mukaan järjestöön liittynee vielä useita yrityksiä ennen toiminnan aloittamista.

Helge: Idea tuntuu hyvältä.

Googlen, Yahoon ja MySpacen lisäksi OpenSocial-alustaa ovat ilmoittaneet tukevansa ainakin Engage, Friendster, Hi5, Hyves, Imeem, LinkedIn, Ning, Oracle, Orkut, Plaxo, Salesforce, Six Apart, Movable Type, LiveJournal, Vox, Tianji, Viadeo ja Xing."

Helge: Mielenkiintoinen paletti.
Lähetä kommentti