perjantaina, helmikuuta 01, 2008

MariKoon Kolumni Hesarissa

Kiva, MariKoo kirjoittaa marinadia Hesarissa. Kirjoitin hiljattain ruotsalaisesta lifestyle ja muotibloggaajasta Ebba von Sydowista. Maria Koistinen on aktiivinen ja tunnettu suomalainen bloggaaja. Kuulin (luin) MariKoosta ensimmäistä kertaa Janne Saarikolta, joka kirjoittaa ahkerasti Kauppalehdessä. MariKoolla on omia blogeja ja esiintyy myös Talous Sanomien omasanassa.

Hesarin kolumnissa "Ilmainen voi olla maksullista parempi", Mari arvioi Gmailia. Käytän Gmailia aktiivisesti ja pidän sitä Microsoftin Outlookia parempana postilootana. Pääministeri Matti Vanhanen innostui vastaanottamaan ilmaisen lahjan Microsoftin pääjohtajalta Bill Gatesilta ja ryhtyi huomaamatta Microsoftin ilmaispalvelujen mainosmieheksi. Minä vuorostani mainostan MariKoota, ja Mari Koistinen nosti Gmailin suuren yleisön tietoisuuteen. Näin tämä blogiavaruuden mahdollistama sosiaalinen media pelittää. Näin syntyy keskinäisen kehumisen kerho, positiivisessa mielessä.

Googlen Applikaatioita on "tonneittain", mutta nostaisin pintaan Google Docs, Word, Excel, Powerpoint ja Calendar versiot. Lisäksi ovat blogger blogialustat. Käytän niitä, näitä päivittäin. Applikaatiot ovat mainioita hajautetun ryhmätyön välineitä. Olen saanut käyttäjiksi alun alkaen nuivasti bloggaamiseen suhtautuneita asiantuntijoita.

Googlaamalla löytyi tällainenkin marikoo, joka tuottaa "kotisivuratkaisuja", mutta ko. henkilö toimii Valkeakoskella. MariKoo on muistaakseni heslainen (PK). Kokeillaan Googlella uudelleen. Löytyihän sieltä Mari Koistinen blogi.

SOSIAALINEN MEDIA Innovaatioiden kaupallistamisessa on meikäläisen lemppariaiheita. Kirjoitan tästä myöhemmin. Nyt lähden Porvooseen. YLE haastattelee jälleen Irjaa aiheesta Lähiruokaa Itä-Uudeltamaalta. Lisätietoja blogista "Herkkuja Itäluudeltamaalta".
Lähetä kommentti