tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Kanavauudistus

Vierailimme eilen YLE:n Porvoon aluestudiossa. Irjaa haastateltiin ja minä istuin aulassa ja luin YLE:n vuosikertomusta ja esitteitä. YLE:n kanavauudistus on paljon suurempi mittakaavaltaan, mutta tavoitteemme ovat saman suuntaiset.

Vuosi 2006 oli yleisradiolle sekä vakauden että valmistelun vuosi. Yleisösuhde vahvistui jo ennestään vakaista lukemista. Yhtiöön palkattiin osaamista muun muassa uusien palveluiden tuotantoon.

Näitten omien kanavien teemat ovat vuoden 2007 aikana selkiintynyt. Ehkä niitä on vieläkin liian paljon, mutta en ole vielä valmis luopumaan. Tämä on kokeellista ja innovoivaa ilmaisun uudistamista. Haluan kirjoittaa eri tyyleillä, kokeillen ja etsien.

YLE kertoo: Keväällä valmistuu yhtiön strategia, joka perustuu asiakaslähtöisyyteen, monimediaisuuteen ja sisältötuotannon nostamiseen kaiken tekemisen keskiöön. Tämä sopii minulle kuin nenä päähän. Olemme samassa bisneksessä.

Lopputuloksena on vielä hiukan "up-tight" kravatti kireänä kirjoitustyyli. En tahdo päästä siitä eroon, vaikka yritän. Ongelma korostuu, kun vaihdan kieltä. Kolmella kielellä kirjoittaminen on paljon vaikeampaa kuin tahtoisin myöntää.

YLE:n organisaatiouudistuksen tavoitteena on vahvistaa Yleisradion edellytyksiä palvella yleisöjään entistäkin monipuolisemmin ja joustavammin. Vuoden 2007 alusta voimaan astuneessa organisaatiomallissa ylitettiin välineiden rajat ja siirryttiin koko yhtiötä koskevaan palvelutoimeksiannon rakentamiseen.

YLE:n palvelutoimeksianto perustuu YLE-lain vuonna 2005 täsmennettyyn julkisen palvelun tehtävään. Organisaatiouudistuksella haluttiin myös tehostaa yhtiöyhtenäisyyttä. Vanhat matriisit, kuten talous, henkilöstöhallinto, tekniikka sekä viestintä ja markkinointi, loivat työkalut yhtiöyhtenäiseen johtamiseen.

Kirjoitin tämän itselleni tiedoksi ja jatkan YLE:n tarkastelua myöhemmissä kirjoituksissa. Eilen Kauppalehti.Fi julkaisi oman verkkouudistuksensa.
Lähetä kommentti