perjantaina, marraskuuta 09, 2007

Tietoviikko: Tele/mobiili, dokumentti

Tietoviikko: Tele/mobiili, dokumentti: "Useiden amerikkalaisten it-yhtiöiden pörssikurssit laskivat torstaina hyvistä tulosluvuista huolimatta. Suurten yhtiöiden alamäki riitti vetämään teknologiapörssi Nasdaqin pääindeksin kahden prosentin laskuun. Laskun pääveturina oli verkkolaitevalmistaja Cisco, joka julkisti eilen tuloksensa.

Ciscon liikevaihto ja nettotulos kasvoivat hyvin, mutta tasaisena pysyvä tulosennuste syöksi osakkeen hinnan 10 prosentin laskuun. Toinen suurimmista laskijoista oli hakujätti Google. Myös Google on julkistanut toinen toistaan parempia tuloksia. Jo pelkästään lokakuun alun jälkeen yhtiön pörssikurssi on ehtinyt nousta 32 prosenttia.

Viimeisimmän piikin teki viikon alussa julkaistu puhelinkäyttöjärjestelmä Android ja sen nostattama hype. Analyytikkojen mukaan Googlen osakkeen hinta nousi niin korkealle, että useiden sijoittajien mielestä oli jo myynnin aika. Suuret nimet tulivat alas Muita laskijoita pörssissä olivat muun muassa Oracle, Sun, IBM, HP, Apple ja RIM. Analyytikkojen mukaan laskun tärkeimpänä syynä edelleen Yhdysvaltain luottokriisi."


Ei kommentteja: