tiistaina, marraskuuta 27, 2007

Kuolemanlaaksosta Menestykseen| Uutinen | Kauppalehti Online

Sarasvuo opettamaan kunnianhimoa nörteille | Uutinen | Kauppalehti Online: "Sarasvuo opettamaan kunnianhimoa nörteille Tiistai 27.11.2007 klo 11:31 (päivitetty ti 11:32) LAURI OLANDER/KL-ARKISTOJari Sarasvuo

Jari Sarasvuo Microsoftin vetämä Kasvufoorumi pyrkii muuttamaan ohjelmistoalan nörtti-imagon seksikkäämmäksi ja dynaamisemmaksi.

Foorumin ohjausryhmässä istuu esimerkiksi Trainer´s Housen Jari Sarasvuo. Hankkeen taustalla on ymmärrys, että suomalaiset ohjelmistoyritykset ovat keskimäärin pieniä, kasvutavoitteissaan kunnianhimottomia ja kotimarkkinoille suuntautuneita.

Rahoittajia edustavat Sitra, Tekes, CapMan ja Nordea. – Moni pk-yritys on kypsynyt siihen vaiheeseen, että olemme uuden kasvupyrähdyksen kynnyksellä. Tarvitsemme valtiovallan huomiota ja potkua kaupallistamiseen, sanoo Ohjelmistoyrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Matti Heikkonen.

– Kasvufoorumin tärkeimpiä tavoitteita on sellaisen rahoitusmallin löytäminen, jolla pienyritys pääsee niinsanotun kuolemanlaakson yli, kertoo Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen.

Kuolemanlaakso on se vaihe, jossa yritys muuttuu siemenrahoituksen saaneesta yhden hengen narikasta muutamia kymmeniä ihmisiä työllistäväksi yritykseksi, joka tarvitsee isomman organisaation johtoryhmineen ja hallituksineen sekä lisää rahoitusta."

Ei kommentteja: