keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

In HIIT: Verkostosivustojen suosion salaisuus

In HIIT: Verkostosivustojen suosion salaisuus: "Verkostosivustojen suosion salaisuus Huomionkipeitä teinejä paljastelemassa itseään. Tämä käsitys netin yhteisöllisten palveluiden käyttäjäkunnasta on muuttunut, kun nuorten aikuisten puheenaihe on se yksi ja ykkönen: Facebook.

Mediassakin huolet kotimaisen IRC-gallerian vaaroista ovat vaihtuneet ihmettelyksi Facebookin jättisuosiosta. Enää ei suurimpana uhkana olekaan pedofiilit ja koulukiusaamisen uudet muodot, vaan se, että vampyyrileikit lohkaisevat ison palan työpäivästä.

Huolimatta siitä että palvelut ovat saaneet erityyppistä huomiota, kotimaista IRC-galleriaa ja ulkomaisia palveluita yhdistää mahdollisuus sosiaalisten verkostojen julkiseen ja pysyvään esittämiseen.

IRC-galleria kuitenkin eroaa monista muista verkostosivustoista siinä, että julkisten kaverilistojen puuttuessa sosiaalisia verkostoja esitellään varsin luovilla tavoilla.

Pro gradu -tutkielmani aineistossa esimerkkejä näistä ovat tyhjänpäiväiseltä vaikuttava kommenttien vaihtaminen, kaverien nimien kirjoittaminen 'omistukseksi' valokuviin tai profiilin laidassa olevaan vapaasti muokattavaan tekstilaatikkoon 'ihkuboksiin', sekä yhteisöjen perustaminen kaveripiirin sisäpiirivitseille."


Mikä organisaatio?

"In HIIT" on Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT:n epävirallinen kanava, jonka avulla tuomme julki tutkimustuloksia, ideoita ja näkemyksiämme.

HIIT on vuonna 1999 perustettu TKK:n ja Helsingin Yliopiston yhteinen tutkimuslaitos. Me tutkimme teknologiaa ihmisten, yhteiskunnan ja liiketoiminnan vinkkelistä.

Yliopiston kolmas tehtävä on olla mukana ympäröivässä yhteiskunnassa.

Lärvikirja:

Teemsta keskustellaan monella kanavalla.
Lähetä kommentti