torstaina, syyskuuta 27, 2007

Blogien seuraaminen

ubiq kirjoittaa Jaikussa: "Mielenkiintoista. Ilmeisesti näitä putiikkeja alkaa nyt tipahdella, mikä viittaa siihen, että blogit etc. aletaan ottaa vakavasti ainakin busines-puolella. Muutoin firmoja ei kai syntyisi. Ja iämmäätkin [tarkoittanee vanhempia yrityksiä] putiikit ovat ottaneet sektorin seurantaansa. M-Brain taisi olla yksi ensimmäisistä. Onko teillä kokemusta tai tietoa näistä tekniikoista, miten haravointi tapahtuu?"

jahapaula kommentoi: M-Brainilla on oma serviisinsä kyllä; tosin ostivat tuossa viime viikolla myös viidenneksen Whitevectorista. Tekniikasta en tarkemmin osaa sanoa; TracSensessä haetaan asiasanojen perusteella ja valittavia sisältöjä ovat ainakin uutiset, keskustelupalstat ja blogit. Hakee osumat automaattisesti ja tekee graafit. Säästää siis ainakin vaivaa omalta googlaamiselta. Voisi olettaa, että rss-feedit on hyödynnetty.

@ubiq kijroitti, "Jopa Googlea kohtaan on esitetty kritiikkiä, vaikka kyllä se pelittää aika hyvin." Helge kyselytautisesti jatkaa: Onkohan Suomeen tulossa jotain Jason Calacanis tyyppistä human powered seurantaa, jossa katsotaan tarkemmin sisältöä ja erotellaan pois spamia ja mainontaa?
Lähetä kommentti